Consonant organiseert opleidingen op maat en voor een divers publiek.

Bemiddelend communiceren, kan namelijk iedereen leren.

Zo zorg je ervoor dat conflicten minder snel rijzen, sneller de-escaleren en ze constructievere uitkomsten hebben.

Dat wint tijd en energie en is uiterst toepasbaar in privé, schoolcontext of bedrijfscontext.

Bird
Voor iedereen die interesse heeft in een 
kennismaking rond verbindende
communicatie

Specialisaties

 Colorful Bird
Voor individuen, bemiddelaars, coaches,... die zich willen verdiepen in verbindende communicatie

Individuele ondersteuning

Flamingo 1
Voor wie wil stilstaan bij de eigen communicatie of wie ondersteuning wil als betrokkene in een conflict of moeilijke situatie.

Over verbindende communicatie

Verbindende Communicatie is een gedachtegoed en manier van spreken én luisteren, met respect voor jezelf en respect voor de ander.

Het uitgangspunt in de intentie om te verbinden, die we ondersteunen door bewuste keuzes te maken in onze communicatie.

Verbindend communiceren geeft structuur aan een gesprek, waardoor je kan zeggen wat voor jou écht belangrijk is. Het vergroot de kans tot bereidheid van de andere om naar je te luisteren en is een meerwaarde, zowel wanneer het goed gaat als bij spanningen.

Via verbindende communicatie geef je weer wat een situatie met je doet, wat je nodig hebt en wat je daarin vraagt van de ander. Op jouw beurt ben je bereid om te luisteren naar wat de situatie doet met de ander, wat die nodig heeft en wat jij daarin kan betekenen.
Je kan de technieken van verbindend communiceren zowel in de privésfeer als in de werkcontext inzetten om helderheid te geven en respect te bewaren.

Wil je hier meer over lezen? Lees dan ons artikel in het S-magazine van De Voorzorg door op de knop hieronder de klikken.

 

Introductie opleiding

In deze introductietraining geven we jullie de basis van verbindende communicatie en hoe je die kan toepassen.

We laten jullie kennis maken met het gedachtengoed van Marshall B. Rosenberg en geven handvaten om ermee aan de slag te gaan.

We verduidelijken het verschil met verwijtende communicatie.

We gaan in op 4 stappen: de waarneming, de gevoelens, de behoefte en het verzoek. Daarbij lichten we ook de 3 keuzes van verbindende communicatie toe: luisteren naar de ander, luisteren naar onszelf en onszelf verbindend uitdrukken.
Doorheen de opleiding zetten we oefeningen in om te ervaren hoe je zelf communiceert en welke handvaten verbindende communicatie jou kan geven. 

Deze opleiding duurt 8 uur en kost 75 euro per deelnemer. 

 Is de opleiding waar je voor wil inschrijven volzet? Laat het ons weten, we groeperen de geïnteresseerden en organiseren bij voldoende deelnemers een extra sessie.

 
 

Verdiepingscursus

Heb je de basisopleiding gevolgd en wil je de geleerde technieken nog meer onder de knie krijgen, dan zijn onze verdiepingstrainingen iets voor jou. We gaan in op specifieke thema's waar we Verbindende Communicatie aan linken, bijvoorbeeld zelfempathie, verantwoordelijkheid, luisteren in uitdagende situaties,... In deze trainingen kan je eigen situaties inbrengen en staat oefenen centraal. 

Deze opleiding werken we uit op maat en kost 35 euro per dagdeel (4 uur) per deelnemer

Oefensessies

Wil je het geleerde oefenen in de praktijk? Sluit je aan bij één van onze oefensessies.

Je gaat met andere geïnteresseerden praktisch aan de slag om je de taal van verbindende communicatie eigen te maken. 

In elke sessie houden we ruimte voor een kort stuk theoretische achtergrond, jezelf eerlijk uitdrukken en empathisch naar een andere deelnemer luisteren.

 

Een oefensessie duurt 1,5 uur, waarvoor we een bijdrage van €10 per deelnemer vragen.

Verbindende communicatie voor bemiddelaars

Het gedachtegoed van verbindende communicatie vertaalt zich uitstekend naar bemiddelingscontext. 

Daarom organiseren we ook opleidingen verbindende communicatie voor bemiddelaars, waarin we eerst toelichten wat verbindende communicatie is. Daarna gaan we dieper in op de mogelijke toepassingen als bemiddelaar: 

1. Als ondersteuning in de structuur van de bemiddeling

2. Als ondersteuning in de gespreksvoering met alle partijen

3. Coachend tijdens de caucus met een van de partijen

De opleiding verbindende communicatie voor bemiddelaars duurt 16 uur, verspreid over 2 dagen en kost €200 per deelnemer.

De aanvraag tot erkenning als permanente vorming is lopende.

 
 

Individuele training

Wil je graag werken aan je communicatie-skills, maar zijn groep sessies niet echt je ding, dan kan je ook bij ons terecht voor individuele begeleiding. Hier gaan we in op jouw specifieke vragen en noden. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen te bekijken wat wij in een individueel traject op maat voor jou kunnen betekenen.